Bröllopsfoto

Bröllopsfotograf Helsingborg

Först och främst

Stort grattis till ert stundande bröllop! Jag förstår att det kan vara lite av en djungel att hitta rätt i all bröllops-yra. Det finns en och annan bröllopsfotograf där ute med stora varierationer i både pris och i kvalité. Så hur ska man tänka? Jag vill gärna dela med mig av mina tankar.

Om budgeten spelar roll, sätt gärna den först, det är annars lätt att skena iväg, för vem vill inte ha allt? Därefter går ni på magkänsla, vilka bilder tilltalar er? Ljusa och färgglada bilder eller dova och naturliga? Varje bröllopsfotograf har sin egen stil. Min bildstil är dov och naturlig, med en något mörkare ton, vilket tilltalar många då detta ger ett djupare känsla i bilderna som man annars kan tappa. Välj omfattning på fotograferingen, exempelvis porträtt och vigsel eller rentav hela bröllopsdagen. Välj hellre en duktig fotograf och dra ner på tiden, än tvärtom. Ni kommer troligtvis annars att ångra er senare. Tänk på att alla bröllopsfotografer inte levererar högupplösa bildfiler vilket krävs vid utskrift. Jag levererar ALLTID högupplösta filer utan extra kostnad.

Det finns såklart mer att tänka på, men jag ska inte bli långrandig. Vidare till vad jag gör! Bröllopsfotograf Helsingborg.

Bokningsförfrågan

Förfrågan gör du via mail eller per telefon, se sidan Kontakt.

Innan bröllopsdagen

När vi kommit överens om att boka in ett datum skickar jag över en sammanställning på vad vi kommit överens om. I samband med detta har ni några dagar på er att betala in depositionen som är 20 % av totalkostnaden. När betalningen inkommit är bokningen helt klar. Cirka en månad innan bröllopsdagen träffas vi och går igenom programmet för bröllopsdagen. Jag ställer frågor om vad ni önskar för typ av bilder, om ni har specifika önskemål om platser och ni får chans att ställa era frågor. Dagarna innan bröllopsdagen kontrollerar jag fotoplatserna så att de fortfarande håller måttet. Skulle något avvika, t.ex. om en plats är avstängd p.g.a. av ombyggnad, ser jag till att välja ut en ny plats.

På bröllopsdagen

Jag strävar efter ett strukturerat fotograferande vad gäller bröllopsporträtt där jag tar kommando med tydliga instruktioner. Det behövs för att vi tillsammans ska ta bilder som är riktigt bra. När det gäller vigsel, gratulationer, middag, dans o.s.v. tar jag däremot gärna ett kliv bakåt och iakttar och dokumenterar stämningen med alla de fantastiska och känslomässiga händelser som sker. Jag finns där och bidrar med glädje men fokuserar på att fånga hela dagens händelser. Jag vill fånga både de som kliver fram i rampljuset och de gäster som intar en mer avvaktande roll, för de är precis lika viktiga. Vid varje bröllop försäkrar jag mig om att ha god kontakt med brudpar, präst och övriga som har viktiga roller. Jag har på så sätt god kunskap om program, lokaler och hur brudparet kommer att röra sig under dagen.

Jag klär mig enligt er klädkod vilket oftast brukar innebära mörk kostym. Ska ni vara snygga vill såklart jag också vara det. För att säkerställa att jag alltid kan fullfölja ett uppdrag använder jag två fullformats-kamerahus, professionell optik samt minneskort och batterier i mängder. Det finns alltså ingen risk att jag står utan kamerautrustning även om något går sönder.

Efter bröllopsdagen

Efter bröllopet skickar jag tre redigerade bilder inom tre dagar, anpassade för sociala medier. Därefter redigerar jag resterande bilder och levererar dessa inom två till tre veckor. I samband med leveransen får ni en faktura på det resterande beloppet. Bröllopsfotograf Helsingborg.

Vanliga frågor

Går det att boka dig till 2020?
Ja. Dock har ett flertal bokningar för 2020 trillat in så vänta inte för länge med er förfrågan. Idag är många blivande brudpar ute i mycket god tid med bokningar för att hitta den bröllopsfotograf de verkligen trivs med. Många bokningar inkommer ett år innan bröllopsdagen. Hoppet måste dock inte vara ute för att man bokar sent, den senaste bokningen jag fått kom en vecka innan bröllopet.

Jag har andra önskemål än vad som ingår i dina bröllopspaket. Går det att ordna?
Absolut. Ring eller maila så kommer vi fram till en bra lösning. Tänk dock på att jag inte erbjuder paket med färre än sex timmar på lördagar.

Fotograferar du bröllop utanför Skåne?
Gärna. Hör av dig!

Filmar du bröllop?
Nej, tyvärr.

Bröllopsfotograf Helsingborg

Bröllopsfotograf Helsingborg

Slottshagsparken Helsingborg. Bröllopsfotograf Helsingborg.

Bröllopspaket

Vad ingår i bröllopspaketen?

Nedanstående ingår i alla bröllopspaket.
– Personligt möte där vi diskuterar era önskemål. Här passar vi på att göra en liten provfotografering för att ni ska känna på att stå inför kameran.
– Alla bilder levereras digitalt på USB-minne. Bilderna levereras högupplösta vilket innebär att ni kan göra förstoringar av alla levererade bilder.
– De 50 bästa bilderna i utskrift i presentbox med personlig gravyr (OBS: Gravyr kräver att fotograferingen bokas minst 6 veckor före bröllopet.)
– Leverans inom två till tre veckor, normalt tar leveransen två veckor.

Paket 1

T.ex. porträtt, vigsel och gratulationer, delar av bröllopsmiddag. Cirka 6 h.

– Leverans av tre bilder anpassade för sociala medier inom tre dagar. Övriga bilder levereras inom två till tre veckor.

Pris:  14 000 kr

Paket 2

T.ex. förberedelser, porträtt, vigsel och gratulationer, bröllopsmiddag och fest. Cirka 12 h.

– Leverans av tre bilder anpassade för sociala medier inom tre dagar. Övriga bilder levereras inom två till tre veckor.

Pris: 20 000 kr

Bröllopsfotograf Helsingborg